Първоначално публикувано от reloading
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Истина или не за откачена ламбда сонда?
Collapse
X
-
И аз ся къде спадам... към 8В моторите нищо че съм с ремък или
От тук написаното разбирам,че трябва да си откача сондата и да ми настроят газовото след това.
Имам и друг въпрос. При откачена сонда ако обърна на бенз икарам по-мъжката, ще върви ли колата и като не играе сондата,а имам Чип (тоест имам малко предварение) дали няма да има проблем..... много станаха услоностите при мен майEX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG
Comment
-
Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщениеСондата е сложена, защото трябва да я има. Карането без такава е временно решение, до закупуване на нова.
Да, колата работи, но не е оптимална - това е.
Ако сондата се е предала, изключването и механически кара електрониката на колата да работи с 0.45V което е един вид средна стоиност на показанието и. Та ако се кара на газ (както съм аз) не е проблем да си пали на бензин и да си поработва докато стигне градусите за обръщане на газ без да я има сондата!
Не мисля че ако дам 100+ лв за сонда нова нещо ще се промени коренно и затова си карам без нея
(горните редове са приложими за набори 92" които нямат лампа "чек енджин" )sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
При мен пък сондата си работи и то доста интензивно (чертае си като луда),дава си стойности във всички режими на каране,но отчита богата смес само и единствено на газ при празен ход. Крайният ми извод е че инжекторите ми са малко бавни (газовите инжектори) и не отчитат времена под 4 милисекунди и оттам идват проблемите ми. Просто сега си търся добър газаджия който да каже какви са вариантите.EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
Comment
-
Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщениеСондата е сложена, защото трябва да я има. Карането без такава е временно решение, до закупуване на нова.
Да, колата работи, но не е оптимална - това е.
Естествено /както каза Мимо/това е валидно само за старите баби без чек лампата.
---------- Post added at 22:50 ---------- Previous post was at 22:48 ----------
Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщениеКрайният ми извод е че инжекторите ми са малко бавни (газовите инжектори) и не отчитат времена под 4 милисекунди и оттам идват проблемите ми. Просто сега си търся добър газаджия който да каже какви са вариантите.Last edited by robygas; d.m.y г., 22:53.0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727
Comment
-
Щом трябва идваш, но не е това проблема.0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727
Comment
-
Няма газови инжектори които да не могат да работят на 2 мс.За времена под 2мс. е по-трудно вече.[/QUOTE]
Ами то ок ама така ми каза моят майстор. И по-точно че под 4м.с. не работят адекватно. И с ОЕМ като пробвахме да я настроим ,колкотоми да намаляхме времената на газта нямаше никаква промяна. При времена от 4мс и после 2мс смедтта не мръдна,остана си богата на празен ход и това е. Интересното е че сондата ми при всички положения отчита богата смес на празен ход на Газ,иначе си чертае яко и неуморно. В обороти пак е леко богатан но в граници които не са проблем.
Ако някой знае каква може да е причиката само на газ при празен ход да отчита такава смес,нека споделиКато я обедним доста колата пали и работи сутрин добре на бенз но авно става наистина бедна сместта на газ,понеже става невъзможно да карам на 1ва или 2ра без газ,направо иска да къса тампоните на мотора а
иима едно заглъхване като и чукна леко газта и то с е силно изразено като е студена,от това също се разбира че сместта беднее на газ . Странна работа става - или нормално палене на бенз и пронлем на газ или пройлем на бенз и добра работа на газ. И то сега е ок понеже е лято а зимата като не е Ок на бенз става страшно
EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
Comment
-
В онова чудо редуктор/изпарителя има една мембранка която с помоща на вакума от двигателя се опитва да "мачка" една пружина вътре (деиства като бензиновия регулатор)! Абе искам да кажа да си погледнете дали вакумчето което влиза в изпарителя си върши работата адекватно и дали се променя налягането към дюзите на празен ход и на по-високи обороти!sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Okсамо че сега си търся друг газаджия,че моят явно ме претупва и всеки път ми обяснява че имам проблем в кабелите или в бубината и затова ми гърми сутрин на студено... да бе да гърми на бензин не на газ нали
EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
Comment
-
Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщениеOkсамо че сега си търся друг газаджия,че моят явно ме претупва и всеки път ми обяснява че имам проблем в кабелите или в бубината и затова ми гърми сутрин на студено... да бе да гърми на бензин не на газ нали
155 1.8 8v SUPER MY95
Comment
Comment